Pódium – miért is telepítsük?

Pódium használata nagy lehetőséget nyújt az ipari területeken való hatékonyabb helykihasználásra. Rugalmas kialakításuk lehetővé teszi a terület optimalizálását a vállalkozás vagy tevékenység igényeinek megfelelően. Az építészeti megoldás segítségével a már meglévő területeken nagyobb alapterületeket hozhatunk létre, így csökkenthetjük a bérleti díjakat és építési költségeket. Munkahelyek, tárolók vagy akár irodák kialakítására is használhatók. A pódiumok megfelelő tervezése és kivitelezése szakértelmet és pontos tervezést igényel. Az ipari létesítmények hatékonyabbá és gazdaságosabbá válhatnak a pódiumok segítségével, ahol a kisebb területekből sokkal több helyet lehet létrehozni. A megfelelő szakértő támogatásával sikeresen megvalósítható a pódium tervezése és építése.

Milyen előnyei vannak a szerkezetnek?

A pódium egy olyan megoldás, amely lehetővé teszi egy adott terület többszörözését. Az általunk kínált lehetőség egyéni tervezést és megvalósítást tesz lehetővé a pódium alapterülete és magassága tekintetében. Ezen felül, az építési folyamat rendkívül gyors, mindössze 3-6 hét alatt elvégezhető. Ez idő alatt a felépített felületet számos célra használhatjuk. Fontos megjegyezni, hogy országos szinten vállaljuk a szállítást és telepítést, így bárhonnan is legyenek, könnyedén kivitelezhetjük a projekteket. A járófelület kialakításában is rengeteg lehetőség áll rendelkezésre. A pozdorja, rács vagy beton egyaránt alkalmazható, a megrendelő preferenciájától függően. A tartószerkezet is szabadon választható, lehet fém, Raklapos állvány vagy karos állvány. Ez szintén az egyedi igényekre szabható. Emellett, szeretnénk kiemelni, hogy ingyenes tervezéssel kínálunk Önnek ajánlatot. Ez azt jelenti, hogy a projektek megtervezése az árban foglaltatik. Végül, ha tűznek ellenálló kivitelre van szükség, mi ezt is kínáljuk, és a megfelelő bizonylatokkal is rendelkezünk. Remélem, ez a leírás segített megismernie a témát részletesebben. Ha további kérdései vannak, ne habozzon megkeresni minket.

mezanin

Pódium kialakítások felhasznált elemek szerint:

Pódium I typ. tartókkal.

oszlopos galéria

Mezanin fémoszlopokra építve. Nagy fesztávok megoldhatóak kisebb szerkezeti magassággal. Alsó szint szabadon átjárható.

Pódium szigma tartókkal.

Mezanin fémoszlopokra építve. Nagy fesztávok megoldhatóak, nagyobb szerkezeti magassággal. Alsó szint szabadon átjárható.

Pódium raklapos állványra.

A raklapos állványokra épített födém gazdaságos megoldás - földszinti állványos tárolást és emeleti plusz négyzetmétereket biztosít.

Pódiumok tervezésénél fontos szempontok:

  • Galéria telepítésnél az alsó szint legkisebb belmagassága legyen minimum 2400mm.
  • A felső szint tiszta belmagassága a plafonig, áthidalókig legyen minimum 2300 mm.
  • Határozzuk meg pontosan a lépcső helyét.
  • Határozzuk meg a pódium felületének teherbírását.
  • A felpakolás pontos helyét és a biztonságos kaput is tervezzük meg.
  • Meglevő iroda, raktár helység fölé is lehetséges mezanin telepítés. Oszlop kiosztást pontosan meg kell határozni.
  • Olyan pódiumban gondolkodjunk, amely l/200 ra van méretezve és bizonylattal rendelkezik.
  • A csavaros kivitel határozottan jobb és könnyen átépíthető, értékesíthető.
  • Járófelület lehet rács, pozdorja esetleg beton szerkezetes.
Pódium tervezés

Galériás állvány egyedi megoldásai

Pódiumoknál tulajdonképpen minden esetben egyedi szerkezetről beszélhetünk. Az alábbiakban néhány fajtát és egyedi kialakítást mutatunk be.
Pódium

Pódium talaj + egy szinttel kialakítva.

Pódium talaj + két szinttel kialakítva.

Pódium talaj + három szinttel kialakítva.

Galéria

Galéria exkluzív kialakítással.

Galéria tűzgátló festéssel.

Tűzgátló festés - igény esetén.

Pódiumok építését be tudjuk mutatni referenciáinkon keresztül.

A filmen szereplő projektnél a feladatunk összetett volt. Megoldottuk a 11000 polcos rendszer felépítését. Megoldottuk a kétszintes feladó és összekészítő tér kialakítását. 

A budapesti beruházásnál a legfontosabb az volt, hogy Péntek - Szombat felépüljön a rendszer. Vasárnap megtörtént a visszapakolás és kezdődhetett a nyomdai munka.