Bejárható raklapos állvány

Bejárható raklapos állvány és alkalmazási elvei

Bejárható raklapos állvány a raktározási és anyagmozgatási rendszerek fontos eleme, amely lehetővé teszi a nagy mennyiségű áru hatékony tárolását szűk helyeken. Ezek az állványrendszerek kiemelkedően fontosak azokon a területeken, ahol a helyoptimalizálás kulcsfontosságú, mint például az élelmiszeriparban, gyártásban és a nagykereskedelemben.

Bejárható raklapos állvány működése

 A drive in állványrendszerek tervezése lehetővé teszi a targoncák számára, hogy közvetlenül behajtsanak az állványok közé, így a raklapok egymás fölé és mélyen is elhelyezhetőek. Ez a rendszer különösen alkalmas nagy mennyiségű, azonos termék tárolására, ahol a cikkek gyakori cserélgetése nem prioritás.
Mivel a targonca bejár az állványokba, az emelőgépeket alkalmassá kell tenni az állványrendszer használatára.

FIFO és LIFO rendszerek magyarázata

A bejárható raklapos állványok lehetővé teszik a FIFO (First In, First Out - Első Be, Első Ki) és LIFO (Last In, First Out - Utolsó Be, Első Ki) szabályok alkalmazását. A FIFO rendszer a legtöbb esetben élelmiszeripari vagy romlandó áruk tárolásánál előnyös, mivel biztosítja, hogy az először bevitt áruk legyenek az elsők, amelyek ki is kerülnek. Ellenben a LIFO megközelítés ideális lehet az olyan termékek esetében, amelyek nem romlandóak, és ahol a legújabb készletekhez van szükség az első helyen.

Bejárható állvány előnyei:

Drive-in állványokkal a tömbtárolásnak köszönhetően a rendelkezésre álló raktári alapterület 80 - 95% a kihasználható.
Drive-in állványok használata rendkívül energiatakarékos a hűtőházak esetében - nem a levegőt a terméket hűtjük.
Drive-in állványokat a termékkör változása esetén át lehet alakítani a pillanatnyi igényekhez alakítva a rendszer paramétereit.
Felső oszlopvédő
Felső oszlopvédő
Drive-In lábvédelmek.
Drive-In lábvédelmek.
Bejárható állvány stopper
Bejárható állvány stopper

    Kérje egyedi árajánlatunkat!

    A rendelkezésre álló információkat kérem adja meg, írja le esetleg küldje el mellékletként. Köszönjük

    Bejárható raklapos állvány alkalmazási területei.

    Bejárható raklapos állványokat széles körben alkalmaznak olyan területeken, ahol a tárolási tér minimalizálása mellett a nagy mennyiségű áru gyors tárolása és hozzáférése prioritást élvez. Ideálisak például az élelmiszeriparban, ahol a romlandó áruk FIFO elve szerinti kezelése elengedhetetlen, míg a gyártási területeken a nem romlandó alkatrészek LIFO rendszerben történő tárolása javíthatja a hatékonyságot.